بخشی از استفتائات جدید در مورد مسائل بانکی و ربا که از محضر حضرت آیۀ اللّه العظمی مکارم شیرازی  مدّ ظله العالی» شده است.

منبع: ربا و بانکداری اسلامی، تالیف حضرت آیت الله مکارم شیرازی (صص 139-149)

سؤال 2- سود سپرده های بانکی

در زمان فعلی- که بحمد اللّه دوران حاکمیّت جمهوری اسلامی میباشد- پول گذاشتن در بانکها چه صورت دارد؟ آیا میتوان سودی که بانکها برای حسابهای پس انداز پرداخت میکنند را گرفت؟ و همچنین قرض گرفتن از بانکها و دادن بهره چه صورت دارد؟

جواب:  سود پس انداز که بانک داوطلبانه میدهد مشکلی ندارد؛ مگر آن که به صورت قرارداد درآید و امّا سود سپرده های ثابت یا وامهایی را که از بانک میگیرند، در صورتی که به آیین نامه بانکی در رابطه با عقود شرعیّه عمل شود نیز مانعی ندارد و در صورت شک میتوان حمل بر صحّت کرد، ولی اگر یقین داشته باشید که به آیین نامه های عقود شرعیّه عمل نمیکنند جایز نیست.

سؤال 5- خمس سود سپرده بانکی

 شخصی پولی را به صورت سپرده کوتاه مدّت و یا بلند مدّت در بانک میگذارد و هر ماه بانک به نسبت مقدار پول، طبق شرایط خاصّی، مبلغی به صاحب حساب میپردازد، آیا گرفتن این پول جایز است؟ آیا به آن خمس تعلّق میگیرد؟

جواب: چنانچه آیین نامه بانکی مربوط به عقود شرعیّه، عمل بشود، حلال است و خمس نیز دارد و اگر مسئولین بگویند: عمل میکنیم» و دلیلی بر خلاف آن نباشد کافی است.

سؤال 12- تاثیر شدت تورم در حلال بودن سود بانکی

در کشور ترکیّه تورّم اقتصادی در سال، به هفتاد درصد میرسد، با در نظر گرفتن این تورّم و نزول ارزش لیر ترکی اگر یک نفر در بانک دولتی مقداری پول به عنوان سپرده');

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

منبع اشتراک دست نوشته های شما علی ایزدی طراحی سایت ، سئو ،تبلیغات در گوگل دانلود پاورپوینت ارز دیجیتال دانلود آهنگ شاد ترکی پرسش مهر قیمت طلا نرخ روز طلا خرید اینترنتی رایانه کار